Начална страница Новини Турнири Профили Партии Връзки Chess online
������ �����
Схема
Статистика


Най-нов шахматист:
Shaman

Рожденици

Борис Гелфанд (56)

Всички рожденици

Вход

Запомни ме

Регистрация

Анкета
За или против БФШ
Да
Не
Все ми е едно.
Които и да са, пак ще са крадци.

Случайна снимка

шах

Днес е 24 Юни

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Приятели

кореспондентен шах шах книга
The biggest chess database
Партньори

Expert carpet cleaeners provider in SW4 Clapham

Efbet

Футболни прогнози

Информация и линк към Bet365 - http://smartarena.net/bet365

футболни прогнози fbet.info

dominoqq daftar qq online agenqq

windsurfingКак да вляза в bet365? Научи на http://internetzalozi.com/bet365/

ผลิตภัณฑ์รักษาสิว

อาหารเสริมผู้ชาย

For more empyrlocal consult the experts at http://empyrlocal.com

Дамско бельо

оригинални маратонки

секс шоп

именни дни Почивка
chess24.com your playground
Уесли Со направи страхотно представяне в Куба / Други

автор - kalin, 0:33 27.05.2014

img

Куба. 20-годишният филипинец е осмия най-млад гросмайстор в историята на шахмата и макар все още да няма голям житейски опит се е устремил към върховете на своя любим спорт. След отличното си представяне и резултат от +3 на събитието от категория 19, Со добави цели 13 точки към рейтинга си в световната ранглиста и вече заема 15-то място в нея. Кубинският гросмайстор Лазаро Батиста Брузон също постигна добър резултат от +1 и прибави 12 точки към своето индивидуално класиране в световната ранглиста. Турнирът обаче не се оказа толкова благорпиятен за световния номер десет Лайнер Домингез, който изгуби осем точки.
49-тия турнир Капабланка Мемориъл се проведе в средата на май в хотел Хабана Ривиера в Хавана, Куба. Сред елитната група шахматисти, които взеха участие в престижната надпревара имаше и шестима играчи със среден рейтинг от 2721 (19-та категория). Турнрирът се състоеше от два кръга, като участниците в него имаха 90 минути за да направят 40 хода и 30 минути за да приключат играта, плюс допълнителни 30 секунди от първия ход. Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от такъв ранг.
Победител в него заслужено стана младият филипински гросмайстор Уесли Со, който също като Лазаро Брузон остана непобеден, но успя да спечели всичките си три партии, докатокубинецът се поздрави с успеха в само една от изиграните срещи. Представянето на Со бе забележително и благодарение на спечелените 2826 точки той прибави още 13 към настоящия му рейтинг в световната ранглиста по шахмат, който в момента възлиза на 2731. През 2008 година филипинецът бе седмия най-млад гросмайстор в играта на кралете. Той може да се похвали и със спечелването на други големи и престижни шахматни турнири като 10-то издание на Дубай Оупън.
Успехите на Со започват от най-ранна детска възраст, след като той става най-младият майстор на шаха във Филипините, когато е едва на 12-годишна възраст. Гросмайсторската си титла Уесли получава смао две години по-късно, което го прави и осмия най-млад голмайстор в историята на шахматната игра. Со бе непобедим на световната шахматна сцена в категорията до 16 години. В края на 2008 година, благорение на рейтинга си от 2610 той става най-младият шахматист в историята на играта, който е преминавал Ело бариерата от 2600 точки. Така той чупи рекорда на Магнус Карлсен, който впоследствие бе подобрен и от китайския гросмайстор Вей Уай. През май тази година Со бе поставен под номер 23 в световната ранглиста, но големият успех в Капабланка Мемориъл ще го изкачи с цели осем позиции в престижната класация и при следващото и обновяване той вече ще бъде на 15-то място.
Лазаро Брузон също трябва да бъде доволен от своето представяне в кубинския шампионат. Той успя да превъзмогне лошия старт и се завърна сред елита благодарение на спечелените 2763 точки, които му донесоха 12 точки от Ело за световната ранглиста. Поставеният под номер едно Лайнер Домингез Перез, който се смята за един от най-добрите кобински шахматисти в историята се представи под очакванията на експертите и неговият настоящ рейтинг от 2768 във световната ранглиста. Той загуби осем Ело точки заради слабите си резултати в Капабланка Мемориъл и вече се намира на 11-то място в света.Назад трябва да се регистрирате, за да пишете коментари
Бърза регистрация

Designed and Created by Tihomir Janev & Kalin © Българска шах мрежа. Не носим отговорност за публикациите на потребителите! лаптопи

шах хостинг - Страницата се зареди за 2.03 секунди. Потребители online: