Начална страница Новини Турнири Профили Партии Връзки Chess online
������ �����
Схема
Статистика


Най-нов шахматист:
BobbyFab

Вход

Запомни ме

Регистрация

Анкета
За или против БФШ
Да
Не
Все ми е едно.
Които и да са, пак ще са крадци.

Случайна снимка

шах

Днес е 12 Август

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Приятели

кореспондентен шах шах книга
The biggest chess database
Партньори

Expert carpet cleaeners provider in SW4 Clapham

Efbet

Футболни прогнози

Информация и линк към Bet365 - http://smartarena.net/bet365

футболни прогнози fbet.info

dominoqq daftar qq online agenqq

windsurfingКак да вляза в bet365? Научи на http://internetzalozi.com/bet365/

ผลิตภัณฑ์รักษาสิว

อาหารเสริมผู้ชาย

For more empyrlocal consult the experts at http://empyrlocal.com

Дамско бельо

оригинални маратонки

секс шоп

именни дни Почивка
chess24.com your playground
Открито писмо на ШК Плевен 21 / Новини-България

автор - kalin, 11:34 23.04.2009

img

Плевен. СПОРТЕН КЛУБ ПО ШАХМАТ ПЛEВЕН ХХІгр. Плевен, бул. Скобелев № 20До г-н Стефан Сергиев, председател на БФШКопие: До УС на БФШ


Копие: До шахматната общественост


Уважаеми господа,


Управителният съвет на СКШ "Плeвен ХХІ" изразява възмущението си относно формирането на националния отбор юноши и девойки за участие в Балканиадата по шахмат през м.май в Гърция.Според предварително обявения регламент, съобщен от г-н Живко Жеков, член на УС, при закриването на ДИП-момичета в Слънчев бряг, при отказ на шампиона в дадена възрастова група право на участие на Балканидата придобива спечелилият сребърен медал състезател. В нарушение на казаното на УС на БФШ на 16 април е взето решение в групата на момчетата до 12 години след отказа на шампиона Димитър Даскалов страната ни да бъде представена не от вицешампиона Дарио Дерешки (на снимката горе), а от третия в класирането Валентин Вълев. За нас е непонятно защо този избор не беше оповестен и мотивиран официално.За аргументите на селекционера на юношеския национален отбор гм Петър Великов бяхме информирани в личен разговор с него на турнира "Търновска царица" - Дарио е спечелил второто място по показател и не е присъствал на националните лагер-школи в Приморско през август 2008г и в Пловдив през февруари 2009г. Категорично не сме съгласни с тях, още повече, че се прилагат постфактум и само при тази категория и възраст състезатели. В други групи също имаше класиране по показатели, но там подобни рокади не са обсъждани, доколкото ни е известно.Нашите мотиви за участието на Дарио Дерешки на Балканиадата са следните:1. Дарио не случайно спечели сребърния медал. След седмия кръг той оглавяваше класирането, след осмия - също, няма загубена партия в турнира. Директният двубой между Дерешки и Вълев след петчасова игра завърши реми, като плевенският състезател е с черните фигури. Срещу тримата основни конкуренти за първото място Дарио има 2 точки от 3 възможни, а Валентин Вълев - 1.


2. През 2007г вицешампион също по показател стана Валентин Вълев, а Дарио остана трети със същия актив. През цялата година не е поставян въпроса за допълнително съпоставяне между двамата, а Вълев представи България на международни състезания. Тогава Дарио беше финансиран от своите родители и взе успешно участие на Световното първенство в Анталия, където натрупа 6 точки от 11. През 2008 г. във възрастовата група до 12 години Дарио спечели първи места на Купата на "Полипост", "Търновска царица" и "Купата на слона".


3. Относно неучастието в лагер-школите. За съжаление, заради здравословни проблеми Дарио не успя да участва в лагер-школата през август м.г. По същите причини той не игра и на ДОП до 16 г в Боровец, въпреки че си извоюва място в отбора на "Плeвен ХХІ". Смятаме, че не е редно лагер-школите да се поставят като условие при избор на национални състезатели за шахматисти, които трябва да заплащат обучението си там /какъвто беше случаят с Дарио/. За някои родители това е сериозна финансова тежест. В същото време Дарио и останалите деца от клуба са провеждали занимания с гросмайстори, включително и с един от лекторите на лагер-школата гм Крум Георгиев по време на Европейското ученическо първенство в Калитеа, Гърция и на международния детски турнир в Ситон, Гърция. През последните години сме получавали необходимата теоретична информация от плевенския гросмайстор Борис Чаталбашев, понастоящем председател на СКШ "Плeвен ХХІ", включително и по време на мемориал "Георги Трингов" в Пловдив през февруари т.г.


Държим да уточним, че поставяме въпроса заради принципа и нямаме нищо против нито в личен, нито в професионален план срещу гм Петър Великов и състезателя на "Бургас" Валентин Вълев. От своя страна се надяваме, че това решение на УС не е израз на негативно отношение към нашия клуб, но се чувстваме ощетени и засегнати от него.
Г-н Сергиев, Вие отлично знаете, че успехите на децата от нашия клуб не са случайни. Наши състезатели спечелиха големите детски турнири от началото на годината. На държавните шампионати по класически шах и блиц и на Купата на България клубът има спечелени 18 медала.
Лично Вие наградихте победителите на втория, третия и четвъртия турнир от веригата "М Тел Мастърс Джуниър" - Анатоли Атанасов и Иван Гарнизов от СКШ "Плeвен ХХІ". Полина Венкова спечели пък Купата на "Полипост", а Анатоли Атанасов взе Купата на България при момчетата на "Търновска царица". От 2005г натрупахме и солиден опит в международни състезания, най-вече Световни и Европейски първенства.
Добре известно е, че в СКШ "Плeвен ХХІ" се работи на пълни обороти и се провеждат пълноценни тренировки под ръководството на мс Христинка Илиева, за да могат възпитаниците ни да защитават авторитета на клуба и на страната ни, когато бъдат поканени за участие. На международната среща България-Унгария във Видин през 2007г от 8 от 24-те национални състезатели бяха от нашия клуб. Сред тях и Дарио Дерешки, който стана победител на дъска и спечели купата до 10 години.Тази година на него му предстои участие на Европейското първенство през септември в Италия. По този начин ли федерацията подпомага подготовката му!Настояваме несправедливото решение на УС да бъде преразгледано, като се вземат предвид нашите аргументи.


22.04.2009 г. УС на СКШ "Плeвен ХХІ"


председател: гм Борис Чаталбашев


Назад трябва да се регистрирате, за да пишете коментари
Бърза регистрация

Designed and Created by Tihomir Janev & Kalin © Българска шах мрежа. Не носим отговорност за публикациите на потребителите! лаптопи

шах хостинг - Страницата се зареди за 1.328 секунди. Потребители online: