Начална страница Новини Турнири Профили Партии Връзки Chess online
������ �����
Схема
Статистика


Най-нов шахматист:
Derekbib

Вход

Запомни ме

Регистрация

Анкета
За или против БФШ
Да
Не
Все ми е едно.
Които и да са, пак ще са крадци.

Случайна снимка

шах

Днес е 29 Ноември

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Приятели

кореспондентен шах шах книга
The biggest chess database
Партньори

Expert carpet cleaeners provider in SW4 Clapham

Efbet

Футболни прогнози

Информация и линк към Bet365 - http://smartarena.net/bet365

футболни прогнози fbet.info

dominoqq daftar qq online agenqq

windsurfingКак да вляза в bet365? Научи на http://internetzalozi.com/bet365/

ผลิตภัณฑ์รักษาสิว

อาหารเสริมผู้ชาย

For more empyrlocal consult the experts at http://empyrlocal.com

Дамско бельо

оригинални маратонки

секс шоп

именни дни Почивка
chess24.com your playground
Завършиха ДИП в Слънчев Бряг / Новини-България

автор - Tihomir, 11:00 11.04.2009

img

Слънчев Бряг. Както вероятно знаете, тази година в календара на БФШ ДИП за момчета и момичета се проведоха по различно време и това не само удължи престоя на родители и треньори, но и направи целия престой далеч по-скучен. От друга страна всеки състезател притежаваше далеч по-голяма концентрация по време на партиите. Тъй като аз не останах за ДИП момичета, не мога да дам оценка за тяхната игра, но ще ви запозная с новите шампиони на България за 2009-та година.

Започваме от най-малките и най-непознатите за нас шахматистки - до 8 години. Тук шампионка стана Нургюл Салимова, дъщеря на Илхан Ибрямов, потребител в нашата Шахматна Мрежа. На второ място завърши Виктория Радева, а на трето - Виктория Хицовска.

До 10 години доминираше изцяло ВШК Г.Даскалов Варна. Първото и второ място заемат Николета Господинова и Ана Вълева, представители на варненския клуб. Бронзовият медал остана за Доника Шивачева от ШК Тунджа, която е най-опитна от всички, но вероятно е изморена от ДИП за момчета до 10 години, където тя игра много добре, класирайки се в 6-цата.

До 12 години Симонета Иванова от ШК Михаил Тал показа шампионски дух и въпреки че изоставаше от Мария Васова, успя да я изпревари и спечели поредната си титла. За най-добрата състезателка от Берковица остана сребърния медал и право на участие на европейско първенство през август в Италия. Тук трета е Ива Пенчева отново от Г.Даскалов - Варна.

До 14 години едва ли за някого е изненада титлата на Цвета Галунова, която се състезава за ШК Виктори Благоевград. След нея се класираха прогресиращата Полина Венкова от ШК Плевен 21 и Александра Иванова от същия клуб.

До 16 години имаше сериозна борба, в която победител се оказа Ани Крумова от ВШК Г.Даскалов (поредният медал за клуба!) Тя надделя в спора за титлата над Дарена Сиркова от ШК Локомотив 2000, която е втора. Виктория Цекова от ШК Плевен 21 допълва почетната стълбичка.

И остана до 18 години, където за поредна година липсваше интерес - едва 7 участнички, тревожно нали? Йоана Костурска от ШК Ивис успя да спечели за първи път титлата със силен финален спринт, изпреварвайки втората Асения Димитрова от ШК ЦСКА и Калина Тодорова от ВШК Г.Даскалов, от която се очакваше повече.

Шампионът във всяка група избира дали да участва на световното в Анталия (Турция) през ноември или на Европейското във Фермо (Италия) в края на август. За вицешампиона остава другото мероприятие. При отказ на някой от първенците за участие, следващият в класирането ги замества.

И накрая за обобщение искам да спомена за добрата организация на турнира и слабото му отразяване в Интернет. Действително по време на ДИП за момчета класиране и жребий обикновено имаше на следващия ден в сайта на мс Димитър Илиев, но в един момент отразяването спря и остана единствено Шахматната мрежа, където ние не разполагаме с класирания и таблици от турнира, а всичко пишем по наше лично осмотрение или както е в случая, благодарение на Ани Крумова, която учтиво ми изпрати класирането в отделните групи.


Назад трябва да се регистрирате, за да пишете коментари
Бърза регистрация

Designed and Created by Tihomir Janev & Kalin © Българска шах мрежа. Не носим отговорност за публикациите на потребителите! лаптопи

шах хостинг - Страницата се зареди за 1.492 секунди. Потребители online: