Начална страница Новини Турнири Профили Партии Връзки Chess online
������ �����
Схема
Статистика


Най-нов шахматист:
Rhxzihr

Вход

Запомни ме

Регистрация

Анкета
За или против БФШ
Да
Не
Все ми е едно.
Които и да са, пак ще са крадци.

Случайна снимка

шах

Днес е 26 Октомври

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Приятели

кореспондентен шах шах книга
The biggest chess database
Партньори

Expert carpet cleaeners provider in SW4 Clapham

Efbet

Футболни прогнози

Информация и линк към Bet365 - http://smartarena.net/bet365

футболни прогнози fbet.info

dominoqq daftar qq online agenqq

windsurfingКак да вляза в bet365? Научи на http://internetzalozi.com/bet365/

ผลิตภัณฑ์รักษาสิว

อาหารเสริมผู้ชาย

For more empyrlocal consult the experts at http://empyrlocal.com

Дамско бельо

оригинални маратонки

секс шоп

именни дни Почивка
chess24.com your playground
Първи турнир Млади надежди и Шахмат за цял живот / Новини-България

автор - kalin, 10:08 18.03.2008

img

Плевен. Васил Кръстев от Плевен ХХІ спечели първия турнир от веригата Млади надежди

44-ма състезатели взеха участие в първия за 2008 г. турнир от веригата Млади надежди и Шахмат за цял живот, който се проведе в събота и неделя в залата на бул. Скобелев 20. Организатор на проявата е СКШ Плевен ХХІ. Турнирът се игра в швейцарска система в седем кръга, при контрола 1 час на състезател
Шахматистите бяха разделени в две групи. В А група се включиха 27 участника, сред които двама майстори на спорта Емил Шукин и Христо Иванов. С 5 точки от 5 възможни поведе Емил Шукин, но в последните два кръга той претърпя две загуби - от 13-годишния Анатоли Атанасов и 15-годишния Васил Кръстев, които го изпратиха на четвърто място в крайното класиране. Победител стана 15-годишният Васил Кръстев с 5,5 точки, следван от Цако Иванов със същия актив, но по-слаби допълнителни показатели. Кръстев допусна само една загуба от 11-годишния Михаил Николов и едно реми с Анатоли Атанасов. Победителят и подгласникът му взеха парични премии, както и първенците в четирите възрастови групи. Това са: над 14г. Емил Шукин, до 14 г. Анатоли Атанасов, до 12 г Дарио Дерешки и до 10 години Александър Русев.
В Б група, където играха начинаещи шахматисти, се включиха 17 състезатели.Убедителен лидер там е първокласникът от училище Патриарх Евтимий Момчил Банев, който спечели всичките си 7 партии и натрупа пълен актив от 7 точки. Момчил бе награден с тениска с образа на световния шампион по шахмат Веселин Топалов. На второ място се класира 7-годишният Габриел Бетов, ученик от І клас в училище Иван Вазов, който има 6 точки. Първа при момичетата и трета в общото класиране е второкласничката от училище Христо Ботев Гергана Димитрова, която спечели пет точки. Местата от четвърто до седмо с по 4 точки си поделят Никол Илиева, Ивайло Димитров, Габриела Илиева и Свилен Стефанов.
Първите трима в надпреварата получиха грамоти. С грамота бе отличен и най-малкият участник в състезанието 6-годишният Теодор Маринов, който е с три точки.
Следващият турнир от веригата Млади надежди и Шахмат за цял живот ще се проведе на 16 и 17 май, събота и неделя, отново в шахклуба на бул. Скобелев 20.

СКШ Плевен ХХІ
Гр. ПлевенНазад трябва да се регистрирате, за да пишете коментари
Бърза регистрация

Designed and Created by Tihomir Janev & Kalin © Българска шах мрежа. Не носим отговорност за публикациите на потребителите! лаптопи

шах хостинг - Страницата се зареди за 0.804 секунди. Потребители online: